Nieuws
Feestdagen van NIX: alcoholvrije feestdagen voor je puber

Feestdagen van NIX: alcoholvrije feestdagen voor je puber

Feestdagen van NIX: alcoholvrije feestdagen voor je puber

De feestdagen zijn weer in aantocht. Gezelligheid. Op deze dagen drinken volwassenen vaker een glaasje wijn of champagne dan op andere dagen. En een glaasje inschenken voor je kind is dan zo gebeurd.

 

Maar ook bij het kerstdiner en met Oud en Nieuw geldt: geen alcohol als je nog geen 18 bent. Een regel blijft alleen maar duidelijk als je consequent bent. Een tip: biedt een feestelijk alcoholvrij drankje aan, bijvoorbeeld een Happy Drink

Hoe leg ik mijn puber uit dat hij niet aan de champagne kan?

Bespreek het op tijd. Zeker als je kind plannen maakt om Oud en Nieuw met vrienden te vieren. Je kunt vertellen dat de regel is: tot 18 jaar geen alcohol, thuis en bij anderen. Kies een goed moment voor het gesprek. Op de website uwkindenalcohol.nl vind je tips hoe je zo’n gesprek kunt aanpakken.

Maak afspraken met andere ouders

Probeer zo veel mogelijk 1 lijn te trekken. In ieder geval met je partner en andere ouders. Wil je kind met vrienden een feestje regelen bij een andere ouder thuis? Neem eens contact op met die ouder en informeer hoe die met alcohol omgaat bij het feestje. Is er drank aanwezig? Zijn er afspraken gemaakt dat onder de 18 jaar niet gedronken wordt? Is er toezicht bij het feestje of zijn de ouders zelf ergens anders? Meestal blijkt dat die ouder met dezelfde vragen zit en kun je gezamenlijk afspraken maken.

 

Dit worden feestdagen van NIX. Inderdaad NIX is de afspraak.


Nieuwsdatum: woensdag 20 december 2017

Nieuws