Nieuws
Soapserie BOOKA feestelijk in première

Soapserie BOOKA feestelijk in première

Soapserie BOOKA feestelijk in première

Op maandag 3 december 2018 liepen leerlingen van het Da Vinci College in Leiden als echte soapsterren over de blauwe loper van theater Ins Blau in Leiden. Ze gingen naar de première van de soap die ze zelf hadden gemaakt. 

 

60 vmbo-scholieren van het Da Vinci College Lammenschans in Leiden maakten een online serie die bestaat uit een soap, rapportages en vlogs. Ze leerden acteren, script schrijven, interviewen, filmen en monteren van professionele filmmakers en acteurs.

 

In de soap laten zij ons zien wat hen bezighoudt: stress, groepsdruk, jezelf zijn, discriminatie, alcohol- en drugsgebruik, (cyber)pesten, depressie, liefde en geluk. 

“We streamen ons leven, creëren elke dag content op social media, kortom: ons hele leven staat online.”

De 4 afleveringen waren op 3 december te zien. Ze werden afgewisseld met een quiz, vlogs en rapportages. De avond was in handen van de jongeren zelf. Ze presenteerden, interviewden en dansten op het podium.  

 

Tijdens deze avond werden jongeren en volwassenen uitgedaagd met elkaar in debat te gaan. Door middel van stellingen werden de verschillen van meningen van ouderen en jongeren duidelijk. Opvallend was dat met de stelling 'alcohol is uit de mode' bijna alle jongeren het eens waren. 


De afleveringen van de soap komen online beschikbaar zodat iedereen de afleveringen kan bekijken. In 2019 komt er lesmateriaal waarmee docenten de soap in de klas kunnen bespreken. 

 

 

 

 


Nieuwsdatum: woensdag 05 december 2018

Nieuws