Nieuws
Thema-avonden (pre)Puber in ontwikkeling groot succes

Thema-avonden (pre)Puber in ontwikkeling groot succes

Thema-avonden (pre)Puber in ontwikkeling groot succes

Veel ouders kunnen tips gebruiken bij het opvoeden van hun puber. Dat bleek wel uit de 2 thema-avonden over (pre)pubers in ontwikkeling die in Bodegraven plaatsvonden. Er waren veel geïnteresseerde bezoekers.

 

Tijdens de 1e avond was er vooral aandacht voor opvoedstijlen en de ontwikkeling van het puberbrein. De 2e avond ging over (social) mediagebruik en hoe je dit kunt bijsturen en aansturen. Daarbij kwamen weer de opvoedstijlen aan bod. In het programma was veel ruimte voor gesprek en discussie. Ouders vertelden welke afspraken ze thuis hanteren, en gaven elkaar tips wat ze bijvoorbeeld kunnen toevoegen of weglaten.

De deelnemers vonden de avonden door het afwisselende ‘karakter’ zeer waardevol. Vooral het onderling uitwisselen van ervaringen en praktische voorbeelden werd erg gewaardeerd. Sommige ouders spraken zelfs van ‘intervisie’. De afwisseling van theorie en praktijk vond men prettig. Volgens de deelnemers zijn de avonden zeker voor herhaling vatbaar.

 

De avond werd georganiseerd door het Centrum voor Jeugd en Gezin. Pedagoge Tanja Derks van Kwadraad en gezins- en systeemtherapeute Karien Snijder van Groei door Ervaring verzorgden de inhoud van de avonden.

 

Ben je geïnteresseerd in deze of in een andere thema-avond of cursus van het Centrum voor Jeugd en Gezin, kijk dan in de agenda. Daar vind je een overzicht van het actuele aanbod van themabijeenkomsten en cursussen in de regio.


Nieuwsdatum: donderdag 14 februari 2019

Nieuws