opvoeden & opgroeien
Puber

Puber

Je puber ontwikkelt zich snel op allerlei gebieden, zoals lichamelijk, seksueel en sociaal-emotioneel. Als ouder ben je druk met het opvoeden, het (opstandige) gedrag, het mediagedrag en de gezondheid van je puber. Je wilt natuurlijk ook dat je kind gezond eet. Maar hoe doe je dat eigenlijk? Vrije tijd vinden pubers belangrijk. Ze trekken er graag met vrienden op uit. Ze gaan ook steeds meer ontdekken en experimenteren, zoals drank, drugs en roken. Hoe ga je er als ouder mee om als je puber met deze genotmiddelen in aanraking komt? Je puber zit op de middelbare school, maar kiest straks een vervolgstudie. Misschien wil je puber ook wel een baantje om extra geld te verdienen. Hoe kun je je kind hierin steunen en begeleiden?

Mijn kind wordt 18, en nu?

Als je zoon of dochter 18 jaar wordt, komt er veel op hem of haar af. Eindelijk volwassen, en hij of zij mag het rijbewijs gaan halen. Maar je kind krijgt ook verplichtingen zoals het afsluiten van een eigen zorgverzekering. Hij of zij kan zich inschrijven voor een zelfstandige woonplek en mag studiefinanciering aanvragen als hij of zij hier recht op heeft.

Hoe regel je dit allemaal? En hoe kom je aan het geld om alles te betalen? Dit zijn vragen die jongeren én ouders bezighouden. Lees er meer over de website van het NIBUD.

Hoezitdat.info

Heb jij een puber in huis? Wijs hem of haar dan eens op Hoezitdat.info! Je kind vindt er antwoorden op belangrijke vragen over studeren, geld en gezondheid, maar ook over seks, drugs en nog veel meer...

Jongerenwerk De Zon

De uitvoering van het jongerenwerk in Bodegraven-Reeuwijk wordt gedaan door de jongerenwerkers. Zij werken vanuit jongerencentrum De Zon. Hier worden activiteiten georganiseerd voor de leeftijd 4 tot en met 30+. In de agenda van De Zon kun je zien wat er allemaal gepland staat.

Uitgelicht

Bekijk ook