Centrum voor Jeugd en Gezin
Over ons | Werkwijze

Stevig Ouderschap

Als je zwanger bent of pas een kind hebt gekregen, komt er veel op je af. Meestal kun je je vragen stellen aan mensen om je heen, aan de verloskundige of in het Centrum voor Jeugd en Gezin. Maar soms heb je meer steun nodig. Dat kan te maken hebben met je eigen omstandigheden of met je eigen jeugd. Het programma Stevig Ouderschap kan je helpen.

Stevig Ouderschap kan tijdens je zwangerschap (prenataal) of na de zwangerschap (postnataal) gratis aangeboden worden door het Centrum voor Jeugd en Gezin.

Tijdens de zwangerschap

Bij Stevig Ouderschap prenataal (dus tijdens de zwangerschap) is er tijd om gesprekken te hebben over de verwachtingen en uitdagingen van het (aanstaande) ouderschap en over opvoeding. De jeugdverpleegkundige komt 4 tot 6 keer bij je thuis en luistert naar jou en denkt met je mee.

Na de zwangerschap

Heb je na de zwangerschap vragen? Bij Stevig Ouderschap krijg je 6 huisbezoeken van een speciaal daarvoor opgeleide jeugdverpleegkundige. Ze komt langs om naar je te luisteren, met je te praten en mee te denken. Je bepaalt zelf wat je met haar bespreekt.

Aanmelden

Interesse? Bespreek dit bij je bezoek aan het Centrum voor Jeugd en Gezin of vul de vragenlijst in die je tijdens het eerste huisbezoek krijgt. Tijdens de zwangerschap kun je je via je verloskundige/gynaecoloog aanmelden.

Meer informatie

Kijk op de website Stevig Ouderschap.

Uitgelicht